Behandeling bij rugklachten nabij Ermelo

Wanneer je last hebt van rugklachten, kan een behandeling door een chiropractor van onze praktijk nabij Ermelo, Nunspeet en Zeewolde uitkomst bieden. Pijn in de onderrug komt veel voor. Tachtig procent van de mensen krijgt op enig moment in zijn leven last van lage rugpijn. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Soms gaan deze rugklachten snel over, bijvoorbeeld na een dagje spitten in de tuin of te veel bukken. De rug is dan vermoeid van de inspanning en heeft gewoon even tijd nodig; met 2 dagen verdwijnt de stijfheid en is het probleem opgelost. Er is echter een groot verschil tussen dergelijke spierpijn en niet meer op of neer kunnen bewegen. In het laatste geval is een consult bij de chiropractor raadzaam om onderzoek en een eventuele behandeling aan te gaan.

Voor welke rugklachten kun je terecht in onze praktijk nabij Ermelo, Nunspeet en Zeewolde?

Een chiropractor van Chiropractie Harderwijk, nabij Ermelo, Nunspeet en Zeewolde, kan een behandelplan voor je samenstellen bij uiteenlopende klachten. Rugklachten kunnen namelijk bestaan uit:

  • Stijfheid in de rug
  • Een branderig gevoel
  • Een zeurende, prikkelende pijn in de onderrug

Deze klachten kunnen ook gecombineerd voorkomen. De rugpijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam zoals bovenbenen en knieën of buik, heup en bekken.

De oorzaken van rugklachten

De oorzaken van rugpijn in de onderrug zijn niet altijd te achterhalen, maar zijn bijvoorbeeld overbelasting of een verkeerde lichaamshouding. Te denken valt aan overbelasting van de rug door zwaar werk. Langdurig en veel zitten is vaak een oorzaak en ook een gebrek aan beweging en zwakte van buik- en rugspieren komt veel voor. Maar ook stress kan van invloed zijn op je rugspieren. Een verkeerde werkhouding of langdurig in dezelfde houding werken kan problemen geven aan je rug en pijn in de onderrug veroorzaken. Een chiropractor onderzoekt in onze praktijk nabij Ermelo, Nunspeet en Zeewolde altijd eerst wat de oorzaak is van je rugklachten. Op basis daarvan bepalen we óf en hóe chiropractie kan helpen.

Spierverrekking, gewrichtsdysfunctie of hernia?

Het merendeel van de lage rugklachten heeft een vrij onschuldige oorzaak. Veelvoorkomende oorzaken zijn: een gewrichtsdysfunctie (het niet goed functioneren van een gewricht), bekkenproblematiek (met mogelijk het SI-gewricht als bron van de pijn), facetgewrichtspijn, een tussenwervelschijf-problematiek (dit kan een beginnende hernia zijn). Vaak worden al deze termen op één hoop gegooid en spit of lumbago genoemd. In deze gevallen kan de behandeling door een chiropractor van onze praktijk nabij Ermelo, Nunspeet en Zeewolde, uitkomst bieden bij rugklachten, waar andere behandelingen geen succes hebben gehad. De meeste van deze problemen kunnen ook zorgen voor pijn in het been (ischias). Soms kan lage rugpijn voortkomen uit de buikorganen die uitstralingspijn geven in de lage rug. Indien dat het geval lijkt te zijn, zal de chiropractor je doorsturen naar de huisarts.

Wat doet onze chiropractor?

Je ondergaat altijd eerst een vraaggesprek in onze praktijk in Harderwijk, vlak bij Ermelo, Nunspeet en Zeewolde, waar een chiropractor graag meer over je rugklachten hoort. Ook eventuele bijkomende problemen en klachten die je eerder hebt ervaren worden besproken. Aansluitend krijg je een specifiek lichamelijk onderzoek. Op basis hiervan kunnen we de bron van de klachten in de onderrug vaak goed lokaliseren, zelfs bij aspecifieke klachten. Daarna bepalen we of chiropractie inderdaad kan helpen. Als dat het geval is, dan bepalen we welke behandeling het best aansluit op jouw klachten.

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Wil je graag meer informatie en advies over jouw rug- of nekklachten? Maak dan een afspraak in onze praktijk in Harderwijk, nabij Nunspeet, zodat een chiropractor kan beoordelen of jouw klachten wijzen op een rug- of nekhernia. Neem contact met ons op door te bellen naar 0341 – 46 05 45, een e-mail te sturen naar info@chiropractieharderwijk.nl of door ons contactformulier in te vullen.