Behandeling van een (nek)hernia door een chiropractor nabij Nunspeet

Wanneer je denkt dat je kampt met een rug- of nekhernia, kan een chiropractor van Chiropractie Harderwijk, nabij Nunspeet, ondersteuning bieden. Hernia betekent dat er sprake is van een uitstulping. In de wervelkolom (ook wel ruggengraat) hebben we het dan over een uitstulping van een tussenwervelschijf, waardoor pijn in de onderrug of armen ontstaat. Maar lang niet alle lage rugpijn en pijn in het been of de arm zijn het gevolg van een hernia. Onze chiropractor onderzoekt of er inderdaad sterke aanwijzingen zijn voor een rug- of nekhernia of dat er een ander probleem speelt, zodat we de juiste behandeling voor je rugklachten in onze praktijk in Harderwijk, nabij Nunspeet, kunnen bepalen.

Een rug- of nekhernia laten diagnosticeren door een chiropractor nabij Nunspeet

Hernia komt voor bij jong en oud. In de meeste gevallen bij mensen tussen de 25 en 60 jaar. Wanneer een hernia klachten geeft, worden deze klachten vaak verergerd door lang zitten, tillen, bukken en autorijden. Maar dat is niet altijd het geval. Soms kan zitten namelijk ook juist verlichten, terwijl staan de klachten verergert. Symptomen van een hernia zijn meestal pijn in de billen en benen. Een ervaren chiropractor van onze praktijk nabij Nunspeet kan bevestigen of jouw klachten wijzen op een rug- of nekhernia. Je rugklachten kunnen echter ook een andere oorzaak hebben, zoals een verkrampte manier van bewegen en een verkeerd gebruik van je rug en spieren. Dan is er geen sprake van een hernia. Dit soort klachten zijn meestal eenvoudiger en sneller te verhelpen.

Wat is een hernia?

Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. De tussenwervelschrijf (of discus) bevat een zacht inwendig deel in de vorm van een bal en een taai omhulsel. Scheurtjes in dit omhulsel kunnen zo groot worden dat de geleiachtige kern (nucleus pulposus) erdoorheen kan worden geperst. Het gevolg is een lokale ontsteking waarbij ook de aangrenzende zenuwwortel aangedaan kan zijn. Dit leidt dan veelal tot pijn in het been (ischias) of in de arm wanneer de hernia in de nek zit. Ook kan er sprake zijn van krachtverlies in bepaalde spiergroepen en/of tintelingen in de arm of been. Bij een lage rughernia is nogal eens sprake van kramp in de kuiten of bovenbenen. Het is van groot belang dat dit deskundig beoordeeld wordt.

Herstel(verwachting) van hernia

Een hernia kan meestal goed herstellen. Het is echter een vervelende blessure waarvan het herstelproces enkele maanden in beslag kan nemen. Chiropractie kan hierbij helpen. Om te herstellen van je rug- of nekhernia, is het heel belangrijk dat je je aan de adviezen van de chiropractor in onze praktijk nabij Nunspeet houdt. ‘Door de pijn heen lopen’ is onverstandig en werkt vaak averechts. Dit verergert de klachten alleen maar, met alle schadelijke gevolgen van dien. Een ervaren chiropractor kan je herniaklachten op de juiste manier behandelen.

Wat doet de chiropractor?

Voordat we een behandeling starten, onderzoekt de chiropractor eerst de precieze oorzaak van je rugklachten in onze praktijk nabij Nunspeet en stellen we vast of er echt sprake is van een rug- of nekhernia. Vaak kunnen we dit achterhalen met een goed orthopedisch-neurologisch onderzoek. Op basis hiervan bepalen we óf en hóe we je hernia kunnen behandelen. Speciale chiropractische technieken en oefeningen werken vaak verlichtend en versnellen het herstelproces. In een enkel geval is een MRI-scan noodzakelijk. Als daar aanleiding voor is, zullen we je doorverwijzen naar je huisarts.

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Wil je graag meer informatie en advies over jouw rug- of nekklachten? Maak dan een afspraak in onze praktijk in Harderwijk, nabij Nunspeet, zodat een chiropractor kan beoordelen of jouw klachten wijzen op een rug- of nekhernia. Neem contact met ons op door te bellen naar 0341 – 46 05 45, een e-mail te sturen naar info@chiropractieharderwijk.nl of door ons contactformulier in te vullen.