Migraine en de chiropractor

Heb je regelmatig last van plotseling opkomende hoofdpijn zodat je moet stoppen waar je mee bezig was? Dat kan migraine zijn. Chiropractie Harderwijk heeft veel ervaring met het behandelen van migraine. Daarbij besteden we niet alleen aandacht aan je nek en bovenrug maar juist ook aan neurologische factoren en voeding.

Wat is migraine?

Migraine is een heftige hoofdpijn die plotseling opkomt. De aanvallen hebben een duidelijk begin en einde en duren 4 tot 72 uur. De pijn zit meestal aan één kant van het hoofd en gaat gepaard met heftig bonzende of kloppende pijn. Migraine kan samengaan met misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. De hoofdpijn kan worden voorafgegaan door een aura: symptomen die de migraineaanval aankondigen. Je ziet dan schitteringen, sterretjes of strepen.

Oorzaken van migraine

De oorzaak van migraine kan variëren van voeding en hormonen tot stress. Migraine kan ook worden veroorzaakt door een hersenschudding of whiplash. De precieze oorzaken voor migraine lijken dus sterk te verschillen en een eenduidig antwoord op migraine is er dan ook nog niet. Wel weten we, uit neurowetenschappelijk onderzoek, dat bij migraine spontane activiteit (‘spreading cortical depression’) van zenuwcellen in het brein plaatsvindt. Ook spelen de bloedvaten in het brein en kernen in de hersenstam een belangrijke rol bij het ontstaan van migraine. Er is wel medicatie beschikbaar die in een aantal gevallen de aanval kan stoppen, helaas lost deze het probleem van terugkerende migraine niet op.

Wat doet de chiropractor?

Bij Chiropractie Harderwijk streven we ernaar om de verschillende oorzaken van de migraineaanvallen boven tafel te krijgen. Dan kunnen we namelijk een specifiek en zorgvuldig afstemde behandeling bieden. Essentieel daarbij is het stimuleren van hersenstamstructuren het trainen van oogbewegingen en het functioneren van het evenwichtsorgaan. Uiteraard wordt er daarbij ook gekeken naar hoe de nek en zelfs de kaak functioneert.

Nieuwe inzichten uit de neuro-immunologie tonen aan dat er daarnaast een belangrijke relatie is tussen migraine en voeding. Het blijkt dat migrainepatiënten die bepaalde voeding vermijden op basis van een immunologische test, duidelijk minder en minder intense aanvallen hebben. Ook daarin zijn we je van dienst: we testen je en we adviseren je over je voedingspatroon.

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.