Klachten aan armen of benen (perifeer-gerelateerde klachten)

Heb je een onverklaarbare pijn, tinteling of uitval van kracht of gevoel? Aan benen of voeten of aan armen of handen? De chiropractor onderzoekt je en stemt daar de behandeling op af.

Oorzaken van klachten aan armen en benen

Klachten aan je ledematen kunnen verschillende oorzaken hebben. Spieren, gewrichten, banden, pezen en zenuwen kunnen allen een oorzaak zijn voor pijn in de ledematen. Ook kan de oorzaak zich elders in je lichaam, zoals je rug, schouders of nek bevinden en van daaruit uitstralen.  Zo kunnen klachten aan benen of voeten het gevolg zijn van ischias of zelfs een hernia. Tintelingen in de hand kan het gevolg zijn van een carpaal tunnel syndroom, maar kan ook vanuit je nek komen of vanuit je schouderspieren of door beknelling van een zenuw bij je elleboog.

Wat doet de chiropractor?

Omdat er zoveel verschillende oorzaken zijn voor klachten in armen en benen is het eerst zaak om een goed onderzoek te doen en vast te stellen wat er aan de hand is. Immers, een tenniselleboog vraagt een andere behandeling dan een irritatie van de zenuwen in de onderarm. De behandeling van de chiropractor is erop gericht de functie van de aangedane structuren zo snel mogelijk te herstellen. Bij de meeste klachten in de ledematen is het zaak om een goede bewegingsanalyse te combineren met de functionaliteit van de wervelkolom. Afhankelijk van de aangedane structuren worden er adviezen gegeven, manipulaties of mobilisatie verricht, triggerpoints (“knopen”) in de spieren aangepakt en oefeningen uitgelegd.

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.