BekkenklachtenSI gewricht klachten en de chiropractor

Bekkenklachten veroorzaken vooral bij vrouwen een vervelende pijn rond het bekken en billen. Bij zwangere vrouwen neemt de kans of bekkenklachten toe. Het gaat hierbij om het SI-gewricht ofwel het bekkengewricht. SI staat voor Sacro-Iliacaal: het gewricht tussen heiligbeen en een bekkenhelft. Dit gewricht is erg sterk maar beweegt nauwelijks (hooguit een paar millimeter). Toch kan het vervelende en intense pijnklachten opleveren als je SI-gewricht verkeerd belast wordt. Onze chiropractor kan je helpen om de juiste behandeling te vinden voor de pijn aan je SI-gewricht.

Mogelijke oorzaken van bekkenklachten?

Het SI-gericht is een bijzonder gewricht. Omliggende spieren hebben wel invloed maar er is niet één spier die direct de beweeglijkheid van dit gewricht stuurt. Rugspieren, buikspieren, bilspieren, bekkenbodemspieren en beenspieren, allemaal helpen ze om het bekken stabiel te houden. Als dit complexe samenspel uit balans raakt, kan dit een oorzaak worden van bekkenklachten. Bovendien kunnen zowel het SI-gewricht als de spieren nog een uitstralende pijn in het been geven waardoor het lijkt alsof er een zenuwwortel beklemd is geraakt. Daarom nemen onze chiropractors de tijd om vast te stellen wat de oorzaak is van jouw bekkenpijn.

SI-gewricht klachten spelen meestal laag in de onderrug, tot op het bekken, soms uitstralend naar het been.

Mogelijke gevolgen van SI klachten?

De pijnklachten lijken erg op rugklachten al dan niet met uitstraling naar een bil of been. De verbinding wervelkolom en bekken wordt tenslotte gevormd door de laatste lendenwervel en het heiligbeen. Deze overgang en de SI-gewrichten zijn in werkelijkheid verweven met elkaar door sterke banden en ligamenten.

Wat doet onze chiropractor?

We onderzoeken eerst de klachten van je bekkenklachten om de oorzaak te vinden. Veelal kunnen we de oorzaak achterhalen met een goed orthopedisch-neurologisch onderzoek. Op basis hiervan bepalen of we je bekkenpijn kunnen gaan behandelen.

Elke klacht vraagt om een specifieke behandeling. Deze specifieke behandeling is erg afhankelijk van de aard van de klachten. De behandeling van onze chiropractor kan bestaan uit:

  • Verbeteren van de beweeglijkheid van de rug en heup
  • Herstellen van de beweeglijkheid van het SI-gewricht
  • Verbeteren van de rompstabiliteit
  • Verbeteren van het looppatroon
  • Advies over ergonomie

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.