Nekklachten laten verhelpen nabij Ermelo

Als je last hebt van hardnekkige nekklachten of pijn in de nek, kun je terecht voor een consult in onze praktijk in Harderwijk, nabij Ermelo. Je klachten kunnen zich uiten in een pijnlijk of brandend gevoel en het moeilijk kunnen bewegen van de nek. Nekpijn kan veroorzaakt worden door een plotselinge draai, een verkeerde zithouding of een ongemakkelijke nacht. Pijn in je nek kan komen door een slecht afgestelde bureaustoel of een kussen dat onvoldoende steun geeft aan je nek tijdens het slapen. Ook kunnen sport of overbelasting nekklachten tot gevolg hebben. Een chiropractor van onze praktijk nabij Ermelo, Nunspeet en Zeewolde kan je meer vertellen over jouw klachten.

Een behandeling voor jouw nekklachten in onze praktijk nabij Ermelo

Nekklachten zijn soms van korte duur, maar wanneer de klachten hardnekkig zijn, functioneren de gewrichten en spieren in de nek waarschijnlijk niet zoals het hoort. Dan kan chiropractie een oplossing bieden. Bij Chiropractie Harderwijk, nabij Ermelo, onderzoeken we eerst waar de nekklachten vandaan komen. Vervolgens stemmen we de behandeling hierop af. Dit doen we samen met jou.

Specifieke en aspecifieke nekklachten

De medische wereld onderscheidt specifieke nekklachten en aspecifieke nekklachten. Bij specifieke klachten is de oorzaak heel concreet aan te wijzen, bijvoorbeeld een nekhernia. Bij aspecifieke nekklachten gaat het om subtielere oorzaken die niet altijd even makkelijk te vinden zijn. In onze praktijk nabij Nunspeet en Zeewolde zal een chiropractor goed verder zoeken en doorvragen, waardoor de bron van de nekklachten alsnog duidelijk wordt. Denk aan gewrichtsslijtage, een whiplash of – heel soms – een nekhernia. Het kan ook gaan om nekpijn als gevolg van een onjuiste (zit-)houding. Nekpijn kan zelfs de oorzaak zijn voor hoofdpijnklachten.

Nekpijn én hoofdpijn

Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat nekklachten vaak niet op zichzelf staan. Nekpijn kan ook problemen veroorzaken in andere delen van het lichaam. Zo kan hoofdpijn het gevolg zijn van problemen in de nek. Ook kunnen nekklachten leiden tot migraine. Duizeligheid kan ook voortkomen uit nekproblemen. Bovendien hebben langdurige nekklachten gevolg voor het algehele functioneren van het centrale zenuwstelsel. Zowel het evenwichtsapparaat als de oogbewegingen zijn (mede) afhankelijk van een goed functionerende nek.

Wat doet de chiropractor bij nekklachten?

Een chiropractor van onze praktijk, gevestigd in de buurt van Ermelo, Nunspeet en Zeewolde, onderzoekt eerst de precieze oorzaak van je nekklachten. Je ondergaat een intakegesprek waarbij we ook vragen naar je algemene gezondheid en leefgewoonten. Na dit gesprek wordt een lichamelijk onderzoek gedaan. Vaak kunnen we de oorzaak achterhalen met een goed orthopedisch-neurologisch onderzoek. Op basis hiervan bepalen we of we je inderdaad kunnen behandelen. Elk soort nekpijn vraag om een specifieke behandeling. We bekijken daarom welke chiropractische behandeling het best past bij jouw situatie.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Met chiropractische correctie verbeteren we de beweeglijkheid van de wervelkolom. Dit doen we meestal met nauwkeurig gedoseerde druktechnieken. Hier kan gas bij vrijkomen door drukverlaging in de gewrichten. Dit kan samengaan met een krakend geluid. Vaak kijkt de chiropractor van onze praktijk nabij Nunspeet en Zeewolde verder dan alleen de fysieke behandeling van je nekklachten. Ook besteden we – afhankelijk van de oorzaak van je klacht – aandacht aan spierfunctie, ergonomie, houding en voeding.

Plan een afspraak in voor een consult

Wanneer je graag meer informatie of advies ontvangt over je nekklachten, nodigt een chiropractor van Chiropractie Harderwijk, nabij Ermelo, Nunspeet en Zeewolde, je graag uit voor een consult. Plan hiervoor een afspraak in door te bellen naar 0341 – 46 05 45 of een e-mail te sturen naar info@chiropractieharderwijk.nl. Via deze weg beantwoorden we ook graag jouw vragen.