Chiropractie: bij problemen met het bewegingsapparaat

Chiropractie richt zich op problemen  van het bewegingsapparaat en de samenhang hiervan met het zenuwstelsel. Chiropractie gaat dus over beweging en coordinatie van beweging. Centraal staat de functie van de wervelkolom, in brede zin. Dit omvat het functioneren van de gewrichten van de wervelkolom, de spieren die aanhechten op de wervelkolom, maar ook de zenuwen die vanuit het ruggenmerg ontspringen en de ledematen aansturen. Binnen de chiropractie maken we gebruik van een scala aan verschillende behandeltechnieken, oefeningen en adviezen om tot een zo goed mogelijk functionerend bewegingsapparaat te komen. Daarbij stemmen we dit altijd af op het individuele probleem.

Ontwikkeling van chiropractie

Sinds de eerste behandeling in 1895 heeft de chiropractie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig is de chiropractie na de reguliere geneeskunde en de tandheelkunde de derde grootste geneeswijze ter wereld.

Lees meer over de geschiedenis van chiropractie

Ons specialisme: functionele neurologie

Ook binnen onze eigen praktijk staan we niet stil. Zo hebben we ons de afgelopen jaren verregaand gespecialiseerd in functionele neurologie. Dit stelt ons in staat om ook complexe en hardnekkige klachten die een relatie hebben tot het zenuwstelsel succesvol te behandelen. We behandelen zowel kinderen als volwassenen. Lees meer over onze praktijk