Opleiding en beroepsvereniging

Bij Chiropractie Harderwijk bent u in de best mogelijke handen. Onze chiropractoren Igor Dijkers en Thomas van den Hof zijn beiden afgestudeerd in Groot-Brittannië. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Assocciatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Zorgverzekeraars vergoeden in aanvullende pakketten de behandelingen van chiropractoren die hierbij zijn aangesloten.

Opleiding tot chiropractor én specialisatie

Nederland kent nog geen opleiding tot chiropractor. Onze chiropractoren hebben hun opleiding daarom gevolgd aan het Anglo-European College of Chiropractic in Bournemouth, Verenigd Koninkrijk. Deze universitaire opleiding duurt in principe 5 jaar. Na afronding volgt een extern stagejaar in eigen land (volgens de richtlijnen van de ECU, European Chiropractic Union). Aanvullend hebben onze chiropractoren aan het Carrick Institute een post-graduation educatie gevolgd in functionele neurologie. Dit is één van de meest vooraanstaande en wetenschappelijke opleidingen binnen ons vakgebied. Deze specialisatie richt zich op klachten die zijn gerelateerd aan het zenuwstelsel en maakt dat we een groot scala aan mogelijkheden hebben voor bij klachten als hersenschudding of  -kneuzing, whiplash, duizeligheid, hoofdpijn en migraine.

Lid van beroepsverenigingen NCA en CFFN

Onze chiropractoren zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NCA en bij de subdivisie CFFN:

Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)

De Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) is de oudste beroepsvereniging van en voor chiropractoren in Nederland. Het lidmaatschap van de NCA staat garant voor een hoog opleidingsniveau en hoge bij- en nascholingseisen. NCA chiropractoren werken volgens de gangbare normen van ‘Evidence Based Practice’. De behandeling en diagnose zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en klinische ervaring, met aandacht voor de individuele behoeften van de patiënt. Om geregistreerd te blijven dient de chiropractor jaarlijks voldoende bij- en nascholing te doen. Jaarlijks besteden we veel tijd aan verdere scholing, vooral richting functionele neurologie.

Ga naar de website van de NCA

CFNN
Onze chiropractoren zijn ook lid van Chiropractische Functionele Neurologie Nederland (CFNN). Dit is een subdivisie van de NCA, voor chiropractoren met een neurologische specialisatie. Voorwaarde voor lidmaatschap is het met goed gevolg afgerond hebben van de toetsing volgens de American Chiropractic Neurology Board (www.acnb.org) of gelijksoortig toetsingsniveau.

Ga naar de website van de CFFN