Het eerste consult: intake en onderzoek

Als jij ons belt met een klacht, gaan we direct voor je aan de slag. We sturen je een vragenlijst toe met vragen over de klacht en over je algemene gezondheid. Aan de hand hiervan krijg je een vraaggesprek (anamnese) met de chiropractor. We hebben dan al aan goed beeld van je klacht en van de mogelijke oorzaak. Aansluitend vindt een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats. Denk aan orthopedische, chiropractische en neurologische testen. Dit eerste consult duurt 45 tot 60 minuten. Meestal zijn we in staat om ook al tijdens het eerste consult te behandelen. Soms echter is aanvullende informatie eerst noodzakelijk.

Vervolgconsulten

Als uit het vraaggesprek en het onderzoek blijkt dat chiropractische behandeling nodig is, starten we de behandeling. Deze stemmen we zorgvuldig af op (de oorzaak van) jouw klacht. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard en ernst van de klacht. Als de klacht langduriger van aard is, dan zijn vaak meer behandelingen nodig dan wanneer de klacht net is ontstaan. Er eerder bij zijn loont dus! We hanteren dan de drie fases van zorg:

  1. De initiële fase: nadruk op het bestrijden van de symptomen (pijnbestrijding);
  2. De corrigerende fase: nadruk op het herstelproces. De behandelfrequentie gaat omlaag en je krijgt aanvullende oefeningen;
  3. De preventiefase: periodieke behandelingen om terugval te voorkomen en de wervelkolom zo gezond mogelijk te houden.

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.