Hoofdpijn en de chiropractor

Heel veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn. In heel veel gevallen is de oorzaak voor de hoofdpijn terug te vinden in de nekspieren en -gewrichten. Ook kunnen oogmotoriek, voeding, houding en stressfactoren van invloed zijn. Zogenaamde spanningshoofdpijn en migraineklachten kunnen hier voorbeelden van zijn. Behandeling van de wervelkolom, adviezen met betrekking tot voeding en houding en strategieën om de stressrespons te controleren en gerichte training van oogmotoriek kunnen hiervoor van grote waarde zijn. Een totaalbenadering dus.Daar staan we voor met onze functionele neurologische benadering.

Verstoringen van de gewrichtsfuncties

Wanneer er een verstoring is het functioneren van de nek, oftewel: een beperking in de beweging en een veranderde positie van wervels onderling kunnen de gewrichten, spieren en zenuwen in de nek geïrriteerd raken. Dit kan nek- en hoofdpijnklachten veroorzaken. Herstel van de beweeglijkheid van de nek is dan van groot belang om tot vermindering van klachten te komen.

Vermoeide oogspieren

Hoofdpijn kan ook samenhangen met vermoeide ogen (asthenopie). Dit kan het gevolg zijn van probleem met scherp zien. Dan is een bezoek aan de opticiën de beste oplossing. Het kan ook zijn dat er met het zicht zelf niets aan de hand is. In die gevallen kan het de motoriek van de ogen zijn die problemen geeft.

In onze praktijk brengen we, indien nodig, de oogmotoriek precies in beeld met behulp van infrarood video-opnames. Op basis van de bevindingen kunnen we dan gericht gaan werken aan het verbeteren van de oogmotoriek en zodoende klachten doen verminderen.

Wat doet de chiropractor?

De behandeling hangt af van de oorzaak van de klacht. We onderzoeken bijvoorbeeld je werkhouding, spierspanning, eetpatroon, vochthuishouding en eventuele verstoorde oogbewegingen. Het zenuwstelsel speelt bij hoofdpijn een belangrijke rol. Reden waarom we daar veel aandacht aan besteden. Bovendien maken we een nauwkeurige analyse van zijn beschermende omhulsel: de wervelkolom. Vaak is ook een functioneel neurologisch onderzoek noodzakelijk. Denk aan het testen van de oogbewegingen. Behandeling van hoofdpijn is meestal goed mogelijk. Met chiropractische manipulatie/correctie verbeteren we de beweeglijkheid van de wervelkolom. Ook besteden we aandacht aan spierfunctie, ergonomie, houding en voeding.

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.