Hoofdpijn en je ogen

Heb je vaak last van hoofdpijn wanneer je ingespannen bezig bent met computerwerk, lezen of zelfs TV-kijken? Dat kan te maken hebben met je ogen. Als het alleen je zicht is kan een bril (of contactlenzen) de oplossing zijn. Maar de hoofdpijn kan ook te maken hebben met overbelasting van de oogspieren. Deze overbelasting is een bekend fenomeen en kan voortkomen uit het net niet goed samenwerken van de ogen. Als dit voorkomt bij dichtbij zien dan is er nogal eens sprake van convergentie insufficiëntie: de ogen hebben dan moeite om gelijkmatig naar binnen te komen (“scheel kijken”). Vermoeide ogen (asthenopie) komt vooral veel voor bij mensen die veel achter de pc zitten. Functioneel neurologisch training van de oogmotoriek kan hierin een wereld van verschil maken.

Oogtraining bij de chiropractor

Chiropractie Harderwijk gebruikt al enige tijd met veel succes het oefenprogramma HTS voor het trainen van de oogspieren en het verbeteren van de oogmotoriek. Zowel voor volwassenen als voor kinderen (als onderdeel van ons Neuro4kids-programma). HTS is een digitaal oefenprogramma dat thuis kan worden gedaan en dat tot doel heeft de motoriek van de ogen te verbeteren.

Ga naar de website Neuro4kids

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.