Rugpijn, nekpijn, hoofdpijn bij kinderen

Heeft je kind last van rugpijn, nekpijn of hoofdpijn? Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Een verkeerde belasting van de wervelkolom kan er op termijn namelijk voor zorgen dat wervels en andere gewrichten vast gaan zitten. Dit kan allerlei klachten veroorzaken. Bij Chiropractie Harderwijk kunnen we uw kind hiervoor onderzoeken en indien nodig behandelen.

Oorzaken van klachten bij kinderen

Nekpijn en rugpijn bij kinderen, kan dat? Jazeker. Onderzoeken tonen aan dat 20 tot 50% van de kinderen zulke klachten hebben. De zithouding in de klas en het dragen van te zware rugtassen lijken de belangrijkste oorzaken te zijn. Uit een omvangrijke studie in Israël onder zo’n 10.000 kinderen kwam het volgende naar voren:

  • 30-54% draagt meer dan 15% van het eigen lichaamsgewicht in de schooltas;
  • 15-20% heeft een slechte stoel;
  • 74% van de leerlingen kijkt met het hoofd gedraaid naar de leraar;
  • 35% zit zelfs met de rug naar de leraar toe;
  • 67 van de scholen biedt geen mogelijkheid voor beweging tijdens de pauzes.

Wat doet de chiropractor?

Chiropractie is een effectieve en veilige benadering voor rug-, nek- en hoofdpijnklachten; óók bij kinderen. We voeren altijd eerst een onderzoek uit naar de aard en oorzaken van de klacht. Vervolgens bepalen we welke behandeling nodig is. Deze behandeling stemmen we altijd af op de persoon in kwestie. Bovendien geven we belangrijke tips om terugval te voorkomen. Praktijkervaring leert dat kinderen vaak veel sneller opknappen, vaak na slechts enkele behandelingen, dan volwassenen. Soms is het zinvol om eens per half jaar of heel jaar de wervelkolom te laten controleren.

Behandeling van leer-, gedrag- en aandachtsproblemen

Vanuit de functionele neurologische benadering kunnen we ook hulp bieden bij kinderen met leer-, gedrag- of aandachtsproblemen. Denk aan AD(H)D, OCD (OCS), dyslexie, dyspraxie, syndroom van Tourette of motorische en coördinatieproblemen. Meer informatie hiervoor vind je op onze Neuro4kids website.

Ga naar de website van neuro4kids